Vind uw perfecte bedrijfsuitje in Amsterdam

De leukste activiteiten in Amsterdam

2016-08-14


Al jarenlang is Amsterdam de ideale bestemming voor een citytrip.


Of je nu maar één dag in onze hoofdstad doorbrengt of er gelijk een lang weekend van maakt, er is altijd genoeg te doen. Er zijn genoeg authentieke kroegjes, barretjes en restaurants om naartoe te gaan. Maar vergeet ook zeker de culturele en toeristische kant van Amsterdam niet. Dit zijn in ieder geval de vijf activiteiten die je gedaan móet hebben als je naar de hoofdstad komt.

1. Laat je verwonderen in het Rijksmuseum

200 zalen met maar liefst één miljoen kunstvoorwerpen. Genoeg om je urenlang te verwonderen over de schoonheid die het Rijksmuseum bij zich draagt. Het is het belangrijkste museum van Nederland met werken van de grootste meesters uit de 17e eeuw. Met als pronkstuk de Nachtwacht van Rembrandt. Sinds 1885 is dit schilderij een vaste waarde in het museum. Alleen al vanwege dit schilderij mag een bezoek aan het Rijksmuseum niet ontbreken tijdens je bezoek aan Amsterdam. Tip: Ontdek het Rijksmuseum in combinatie met een leuke citygame.


2. Bezoek het Anne Frank Huis

In de Tweede Wereldoorlog heeft Amsterdam flink onder vuur gelegen door de Duitsers. De stad kent van oorsprong vele Joodse inwoners, waarvan een groot deel in de concentratiekampen zijn omgekomen. De oorlog kreeg een gezicht dankzij Anne Frank. Het Joodse meisje dat twee jaar lang ondergedoken heeft gezeten in het Achterhuis aan de Prinsengracht. In die tijd hield ze een dagboek bij over de gruwelen van de oorlog. Na de oorlog werd het dagboek gepubliceerd en werd haar verhaal wereldwijd bekend. Lees meer over de geschiedenis van het Anne Frank Huis.

Vandaag de dag kun je het Achterhuis bezoeken. Grote delen zijn intact gebleven zodat je een goed beeld krijgt van erbarmelijke situatie van de familie Frank. Het is een herdenkingsplaats voor alle Joodse slachtoffers die jaarlijks door één miljoen mensen wordt bezocht. Via TopTours kun je voor groepen vanaf 8 personen vooraf kaarten boeken voor het Anne Frank Huis.



3. Maak een rondvaart door de grachten

Amsterdam heeft vier keer zoveel grachten dan Venetië en zo’n 150 bruggen. Je kunt er dus eigenlijk niet omheen wanneer je naar de hoofdstad komt. Aan de grachtengordel vind je bovendien nog veel statige grachtenpanden die echt de moeite waard zijn om te zien. De grachtengordel staat zelfs sinds augustus 2010 op de UNESCO Werelderfgoedlijst, zodat het authentieke karakter voor altijd bewaard blijft. Een rondvaart over de grachten is absoluut de moeite waard. Je ziet de stad van een hele andere kant. En ook op het water zelf is genoeg te zien en te beleven.



4. Dwaal rond over de Wallen

De Wallen staan wereldwijd bekend als de buurt waar prostituées zich aanbieden achter roodverlichte ramen. En ja, dat is nog steeds zo, maar de Rosse Buurt heeft nog wel meer te bieden dan dat. Het is een wijk met een rijke historie en bijzondere architectuur. Zo vind je er bijvoorbeeld de Oude Kerk, het oudste gebouw van de stad. Op het plein voor de kerk zie je gelijk het eerbetoon aan vrouwen van lichte zeden, gemaakt door kunstenares Els Rijerse. En ook de beroemde Warmoesstraat uit de boeken van Baantjer en Chinatown zijn een bezoekje meer dan waard. Tijdens een rondleiding over De Wallen weet je zeker dat je alle mooie plaatsen hebt gezien.



5. Ontdek het echte Amsterdam in de Jordaan

De enige echte volksbuurt van Amsterdam is de Jordaan. Met zijn nauwe, knusse en tegelijkertijd pittoreske straatjes heerst er altijd een gemoedelijke sfeer. Tegenwoordig is het een hippe buurt met veel galeries, winkels, cafés en restaurants. Beroemde volkszangers als Johnny Jordaan en Wim Sonneveld komen uit de Jordaan, net als vele kunstenaars als Rembrandt van Rijn. In de Jordaan vind je nog veel zogenaamde hofjes. Dat zijn besloten pleinen met kleine huizen waar vroeger religieuze gemeenschappen woonden. Slechts vier van die hofjes kun je nog bekijken: Looyershofje, Raepenhofje, Sint Andrieshofje en Venetiaehofje. Wil je het echte Amsterdam ervaren, dan moet je in de Jordaan geweest zijn. 



6. De Nieuwmarkt

Dit plein in het hartje van Amsterdam staat bekend om de vele cafés, barretjes en restaurants. Nieuwmarkt ligt in het oude centrum van de stad tussen de Geldersekade en Kloveniersburgwal. De Waag is de eyecatcher van het plein en heeft een rijke geschiedenis.



7. Het Vondelpark

Wil je liever even tot rust komen in de natuur? Dan kun je altijd het Vondelpark in Amsterdam bezoeken. Je kan het gemakkelijk bereiken door middel van het openbaar vervoer of op je fiets. Amsterdam is namelijk de beste fietsstad!



8. SAIL

SAIL is een van de bekendste evenementen in Amsterdam. Wanneer in de zomer Amsterdam bezoekt is het zeker de moeite waard om een bezoekje te brengen aan SAIL. Lees meer over het ontstaan van SAIL. Helaas kun je het evenement niet beleven in de winter, wel is het ook in de winter zeker de moeite waard om Amsterdam te bezoeken!


Plaats een reactie

Reacties

Aanbevolen uitjes