Find Your perfect activity in Amsterdam

De 5 beste teambuilding activiteiten in Amsterdam

2017-04-21


Tijdens teambuilding activiteiten verandert collegialiteit vaak in vriendschap en dat komt het hele team ten goede


Teambuilding activiteiten buiten de werksfeer zijn een mooie gelegenheid om de onderlinge banden tussen collega’s eens stevig aan te halen. Het is een goede manier om je collega’s en eventuele partners eens buiten het werk te leren kennen en mee te maken.


Bij teambuilding activiteiten wordt vaak gedacht aan een rustige omgeving, ver weg van de hectiek van het werk en de drukte van de stad. Een grote stad als Amsterdam biedt echter vele mogelijkheden om teambuilding activiteiten te organiseren. Het is tevens een mooie gelegenheid om de mooiste stukjes van de hoofdstad te leren kennen.


Hieronder bespreken we de 5 leukste teambuilding activiteiten in Amsterdam

1. Graffiti Workshop in Amsterdam

Creativiteit, dat is waar het om draait bij de Graffiti Workshop. Tijdens het uitvoeren van de dagelijkse werkzaamheden worden we vaak in beslag genomen door allerlei werk gerelateerde problemen. Routinematig zoeken we oplossingen binnen de vaste, ons bekende, kaders. Doorbreek de routine en wees creatief. Probeer eens buiten de reeds plat getreden paden te denken.


Met Graffiti kun je je helemaal “uitleven”, het is als dansen met een spuitbus. Laat je gevoel de vormen tekenen en je intuïtie de kleuren kiezen. “Gooi alle remmen los”, maar …. het team moet samen het graffiti kunstwerk maken. Het gaat hier dus om teamwork en dan wordt het toch wel een uitdaging. Samen ontwerpen, samen kleuren kiezen, samen een compositie opzetten en samen “dansen”. Kortom: een geweldige belevenis!


Natuurlijk wordt eerst een uitleg gegeven over techniek van Graffiti. Er zijn verschillende typen spuiten en verschillende spuitstukken waarmee verschillende effecten kunnen worden gecreëerd. Ook worden de beginselen van kleurgebruik, ontwerp en compositie uitgelegd, zodat het team deze kennis kan meenemen in het ontwerp van hun Graffiti “muur”. De workshop duurt ongeveer 2,5 uur, waardoor deze uitstekend te combineren is met andere activiteiten. En uiteraard komt het gemaakte kunstwerk op kantoor te hangen of op een andere bijzondere plek. Een blijvend aandenken!

2. Amsterdamse sloepen game

Bekijk de zaken eens van de andere kant. Dat kan soms verrassende resultaten opleveren. Zo ook bij deze speurtocht over het water. Amsterdam gezien vanaf het water is wonderschoon. Invalshoeken die vanuit de auto, fiets of lopend niet gezien kunnen worden, zie je vanaf het water. De mooiste foto’s van Amsterdam zijn vanaf het water geschoten.


Bij de sloepen game draait het om samenwerken in teams en tijdens het varen beantwoorden van vragen. Zet de juiste persoon op de juiste plaats: stuurman of -vrouw, kaartlezers en speurders. Met of zonder kapitein? Een goede taakverdeling maakt dat het team al een voorsprong heeft op de concurrerende teams en zorgt tevens dat alle teamleden volop genieten. De teams nemen het met deze speurtocht op het water op tegen de andere sloepen met elk maximaal 6 personen. Een tipje van de sluier: snel varen is niet altijd de juiste manier om dit spel te winnen…


De veiligheid wordt bij dit spel niet uit het oog verloren. Deelnemers zijn automatisch verzekerd voor eventuele ongevallen. Voor het instappen krijgen de teams een persoonlijke uitleg over de werking van de sloep. Ook op het water gelden “verkeersregels”, dus ook deze vaarregels worden persoonlijk aan de deelnemers uitgelegd. De sloepen zijn uitgerust met zwemvesten en een waterkaart, zodat elk team “goed beslagen” te water gaat.

3. Escape room en barbecue in Amsterdam

Soms kom je er niet uit. Je draait in rondjes en ziet geen uitweg. Zowel in het privéleven als op het werk komen deze situaties voor. En dan plots … een idee, een helder moment of een gedachte brengt je de oplossing. Er is namelijk altijd een uitweg en vaak waar je hem niet gezocht zou hebben.


Dit is ook de situatie in de escape room. Het team wordt opgesloten in een mysterieuze ruimte, waaruit men moet zien te ontsnappen. Er zijn verschillende escape rooms, de ene wat enger dan de andere. Met een flinke dosis inventiviteit kunnen de puzzels en raadsels worden opgelost. Logisch of creatief denken? Out of the box denken! Wie durft? Als je de deur hoort dichtvallen, begint de klok te lopen….


Het avondprogramma vindt plaats in het voormalig munitieopslaggebouw in Amsterdam en begint met een uitgebreide en gezellige barbecue. Grote groepen worden in tweeën gesplitst, waarbij een groep naar de escape room gaat en de andere groep wordt vermaakt met een hilarische pop-quiz, waarbij de lachspieren zwaar op de proef worden gesteld. Na een uur worden de groepen omgewisseld, zodat iedereen van het gehele programma kan genieten.

4. Met zijn allen een lipdub maken

Een liedje playbacken en in één take opnemen, dat is in kort gezegd een lipdub. Creativiteit, spontaniteit en hilariteit zijn hier de sleutelwoorden. Resultaat: een videoclip van tussen de 5 en 10 minuten waarin alle collega’s figureren. Hoe groter de groep des te meer hilariteit. De hele organisatie kan hier als een groot team optreden, waarbij de playback van de ene persoon op de andere wordt overgenomen totdat iedereen aan de beurt is geweest. Behalve een geweldige ervaring ook een zeer leuke herinnering aan een speciale dag.


Voordat je begint wordt eerst duidelijk uitgelegd wat precies de bedoeling is, waarna iedereen aan de slag kan. Bij het maken van een lipdub is ook behoorlijk wat organisatietalent nodig om alles en iedereen op het juiste moment op de juiste plaats en in de juiste volgorde te krijgen. Deze teambuilding activiteit duurt ongeveer 3 uur, zodat het goed geschikt is om te combineren met andere activiteiten in Amsterdam.

5. Het mysterie van Amsterdam

Een competitief spel, waarbij de teams alles uit de kast moeten halen om de verschillende mysteries op te lossen. In het hart van Oud Amsterdam moet gezocht worden naar aanwijzingen. Raadsels moeten worden opgelost en opmerkzaamheid is aan te raden, want vreemde figuren, speciale gevels of bijzondere gebouwen, alles kan een aanwijzing zijn dat het team dichter bij de oplossing brengt. Het team dat het best gebruik weet te maken van de kwaliteiten van alle teamleden, zal ongetwijfeld het meest succesvol zijn.


Na het oplossen van het mysterie en het nuttigen van een uitgebreide lunch, is het tijd om op de fiets te stappen. Een fietstour van ruim twee uur neemt de gasten mee op een “rondje Amsterdam”. Eventueel kan men zelf aangeven welke delen van Amsterdam men graag wil zien. De professionele gids weet onderweg vele anekdotes en verhalen te vertellen over hetgeen op de route te zien is.

Meer teambuilding activiteiten in Amsterdam

Het is dus duidelijk: voor teambuilding activiteiten hoef je echt niet “de hei op”, in onze hoofdstad zijn volop mogelijkheden te vinden. Ook al ken je Amsterdam een beetje, door bovenstaande teambuilding activiteiten zie je de stad toch anders, dan wanneer je er gewoon doorheen loopt.


Bovengenoemde teambuilding activiteiten zijn slechts enkele voorbeelden van de mogelijkheden van teambuilding in Amsterdam. Kleine groepen of zeer grote groepen, Amsterdam biedt activiteiten voor alle organisaties en bedrijven.


Bekijk ook ons overzicht van de leukste bedrijfsuitjes. Vraag om meer informatie voor meerdere activiteiten in Amsterdam.


Add Your Comment

Comments

Recommended Activities